situaties & omstandigheden

In veel situaties stelt betrokkene zich ( al lang ) niet meer de vragen

  • ” Kan ik dit eigenlijk (nog) wel betalen ? “
  • ” Hoe kom ik van mijn schulden af ? “

In de loop van de tijd is er door diverse omstandigheden een situatie ontstaan waarbij men het inzicht en overzicht is kwijtgeraakt. De rekeningafschriften, brieven, herinneringen, aanmaningen blijven ongeopend liggen tot het moment dat de ontruiming aanstaande is en uiteindelijk de deurwaarder verschijnt.

In het verleden heeft men de privĂ© administratie mogelijk niet op orde gehad. De betaling van de huur en overige vaste lasten word uitgesteld, zodat er meer consumptieve ruimte over blijft. Immers, in de huidige maatschappij moet je eigenlijk wel meedoen, anders hoor je er niet bij. De aanschaf van bepaalde goederen, plasma televisie, breedbeeld tv en dergelijk bieden status en respect. Weliswaar schijn, maar toch……….Men maakt daarnaast ook nog eens gebruik van diverse bankrekeningen, kredietfaciliteiten, creditcards en dergelijke, zonder zicht te realiseren dat dit uiteindelijk zal leiden tot een situatie waarbij alle bronnen waar men uit kan putten zijn volgelopen en er uiteindelijk geen enkele speelruimte meer over is.

Er voor zorgen dat de problemen helder en duidelijk in kaart worden gebracht en vervolgens goede oplossingen worden aangedragen en uitgewerkt daar gaat het in eerste instantie om. Werken aan bewustwording van de situatie en reflectie op het handelen en gedrag, zodat er voor de toekomst een adequate aanpak mogelijk is, waarbij de eigen verantwoordelijkheid uiteraard voorop staat.

meer